Федерален съдия от американския щат Мичиган във вторник осъди на 16

...
Федерален съдия от американския щат Мичиган във вторник осъди на 16
Коментари Харесай

16 години затвор за заговор за отвличане на губернатор

Федерален арбитър от американския щат Мичиган във вторник осъди на 16 години затвор Адам Фокс, считан за водач на групата, провела заговора за похищение на губернатора от Демократическата партия Гретхен Уитмър през 2020 година, заяви СиЕнЕн. 

Жури осъди Фокс и съизвършител през август по обвинявания в скрит план за похищение и скрит план за използване на оръжия за всеобщо заличаване.

Той можеше да получи и доживотна присъда. 

" Има потребност от публично схващане на цената на този тип непозволени дейности и сигурно от съответното им въздържане. Има влияние върху нашата цялостна държавна система, освен физическа опасност за нашия настоящ губернатор. Това е прочувственият багаж, който в този момент нашият губернатор ще би трябвало да носи и за който тя написа в отчета си ", сподели арбитър Робърт Джонкър в съда, преди да произнесе присъдата си. Това визира освен желанието на нашия губернатор да продължи да бъде на поста, само че безспорно и други, които са или на обществена работа, или обмислят държавна работа. "

Прокурорите желаеха от съдията да осъди Фокс на пожизнен затвор - оптималната присъда според федералните насоки за неговите присъди.

" С право може да се каже, че нищо от това нямаше да се случи, в случай че Фокс не беше забъркан ", съобщи прокурорът Нилс Кеслер в съда във вторник.

Джонкър обаче смята, че доживотен затвор не е нужен, с цел да служи като възпиращ фактор за евентуално принуждение против държавни чиновници.

" Като поучава тук да се ползва пожизнен затвор, изпраща ясно обръщение какъв брой сериозна присъда е оправдана за Фокс. Държавните чиновници в никакъв случай не би трябвало да се тревожат за своята сигурност или сигурността на фамилиите си, заради сложните решения, които тяхната работа изисква. Ако нашите определени водачи би трябвало да живеят в боязън, нашето представително държавно управление страда ", споделиха прокурорите в записка за присъдата.

Защитникът на Фокс Кристофър Гибънс сподели пред съдията във вторник, че прокуратурата " преувеличава действителността на държанието, за което се твърди, и това, което в действителност е реализирано от Адам Фокс през лятото на 2020 година "

Фокс отхвърли да приказва от свое име на чуването за присъдата. " Доволен съм от това, което сподели юристът ми ", сподели Фокс на съдията.

Припомняме, че на 15 декември, арбитър постанови на трима мъже най-дългите присъди затвор досега в заговора за отвличането на губернатора на Мичиган.

Джо Морисън, Пийт Музико и Пол Белар не са имали директна роля в заговора, само че са били членове на паравоенна група, която е обучавана с Адам Фокс. Музико е наказан на най-малко 12 години затвор, следван от Морисън на 10 години и Белар на седем. Те ще имат право на условно освобождение, откакто излежат тези условия.

Триото беше наказано през октомври за даване на материална подкрепа за терористичен акт, който планува оптимален период от 20 години и две други закононарушения.

Губернаторът Уитмър тогава приказва в записано видео преди произнасянето на присъдите, в което съобщи, че дейностите на тримата са опасност за самата народна власт.

През 2020 година американските управляващи задържаха 14 души по обвиняване в скрит план за отвличането на Уитмър и други чиновници.

Според управляващите нападателите, които са членове на две екстремистки групи, са били извънредно недоволни от санитарните ограничения, въведени в Мичиган по отношение на разпространяването на ковид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР